Baarn verbindt in de Week tegen Eenzaamheid

 

Week tegen Eenzaamheid

In deze week staat ontmoeting en verbinding centraal. Omkijken naar elkaar.

Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Zo ontstaat een week vol activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid 2022 een succes!

In Baarn gaan wij er samen een mooie week van maken, hou deze site en onze sociale media in de gaten voor alle informatie.

Dit doen wij in Baarn!

De Week tegen Eenzaamheid is voor iedereen. Los van dat deze week deze nationale naam draagt, spreken wij in Baarn liever van de Week van Ontmoeting. De hele week worden er verschillende activiteiten georganiseerd door vele aanbieders in Baarn. Ondernemers, sociaal professionals, stichtingen en verenigingen hebben de verbinding opgezocht om deze week invulling te geven.

Klik hier om te lezen welke activiteiten er worden georganiseerd.

Vintage Tour

1 oktober is het Nationale Kringloopdag. Ook valt 1 oktober in de Week tegen Eenzaamheid. Een geweldige combinatie om een Vintage Tour te organiseren in regio Baarn – Bunschoten -Nijkerk.

Wat is er leuker dan samen shoppen, gezellig een dagje rond te struinen bij meerdere kringloopcentra in de omgeving en bij te kletsen? Omkijken naar elkaar en aandacht hebben voor een ander is altijd belangrijk. In de Week tegen Eenzaamheid en op de Nationale Kringloopdag is het extra fijn om gezellig samen een Vintage Tour te maken.

Nodig iemand uit die je lang niet hebt gesproken, een buurvrouw met wie je al wilde afspreken maar waar het steeds niet van komt, naar je moeder, vader, tante, oom, neefje, nichtje, een collega die lang niet hebt gezien, nodig ze uit om mee te gaan naar deze leuke Vintage Tour. Ga samen langs alle 3 de Kringloopcentra om lekker te struinen, achter de schermen te kijken, draai mee aan het rad van fortuin voor mooie kortingen, ga op de foto in de leuke vintage fotohoek. Kortom maak er een gezellige dag van!

Wedden dat je een leuke dag hebt samen? En wie weet wat je allemaal tegenkomt!

Kijk voor alle info even online op de sociale media:
Facebook; Kringloop Baarn, Kringloopcentrum Nijkerk, Kringloop Bunschoten, Een tegen Eenzaamheid Baarn
Instagram; kringloopcentrumbaarn1a, kringloopcentrumnijkerk39a, kringloopcentrumbunschoten38, Een tegen Eenzaamheid Baarn

Ook vind je alle info op de website van www.kcbaarn.nl en wil je meer informatie over eenzaamheid in Baarn kijk op: www.eenzaamheidbaarn.nl

Wil je meer informatie over de Vintage Tour? Neem contact op met: M. Domela Nieuwenhuis, 085-0185579 (doorkies nr. 2)

 Wil je meer informatie over het project Een tegen Eenzaamheid in Baarn? Neem contact op met Krista Peeters, projectleider – 0627438395 – contact@eenzaamheidbaarn.nl

Corona

De beperkende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben invloed op de organisatie van de Week tegen Eenzaamheid. Ze maken het organiseren van activiteiten extra uitdagend. Op deze plek zullen we de komende tijd tips en voorbeelden verzamelen. Natuurlijk houden wij de ontwikkelingen van Corona en de richtlijnen van het RIVM in de gaten. Wij passen ons programma hier op aan.

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid 2022 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid geïnitieerd door het ministerie van VWS.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsflits van het project Eenzaamheid in Baarn.  Wil je meer weten over de Week tegen Eenzaamheid? Kijk ook eens op de site van het landelijke actieprogramma.

Activiteiten ‘Week tegen eenzaamheid’ 

Contact

 

Eén tegen eenzaamheid is een initiatief van ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport.