Signaalpunt Baarn tegen eenzaamheid

 

Signaalpunt
Het Signaalpunt tegen eenzaamheid biedt voor veel partijen die in contact staan met inwoners de mogelijkheid om signalen van eenzaamheid ergens neer te leggen. Denk bijvoorbeeld aan wat minder voor de hand liggende partijen zoals een dierenwinkel, apotheek of huismeesters. Het lokale digitale signaleringssysteem ‘Signaalpunt tegen eenzaamheid’ wordt in samenwerking met het ministerie van VWS ter beschikking gesteld aan alle gemeenten in Nederland en gemeenten worden bij de invoering van het systeem ondersteund.

Gert Paul van ’t Hoff heeft in de uitzending van 27 mei 2020 meer vertelt over Het Signaalpunt in Baarn. Wij hebben er in Baarn voor gekozen dat Het Signaalpunt open te stellen voor professionals; denk hierbij aan huisartsen en apotheken, maar ook kappers, supermarkten, de bibliotheek en uitvaartverzorgers.

Heeft u als inwoner het vermoeden dat bijvoorbeeld uw buurman of –vrouw zich eenzaam voelt? Neemt u dan contact op met PIT, 035-3037888. De medewerker van PIT bespreekt de mogelijk te ondernemen stappen met u en kan desgewenst een signaal afgeven aan een (zorg/ welzijn)professional.

 

Het Signaalpunt

Heeft u vragen over het Signaalpunt, laat het ons weten het contactformulier.

Contact

Neem hier contact op met Krista of Marloes. Zij staan je graag te woord.

Eén tegen eenzaamheid is een initiatief van ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport.